DOUBLE 05

VANWAAR DEZE NAAMKEUZE ?

Mertens en Marc zijn namen die zo courant zijn dat ik, alleen al in een werknemersbestand dat ik kan raadplegen 83 hits krijg. Ik onderscheid me dus graag van die anderen met 'double 05'.

Double 05 is in de eerste plaats een verwijzing naar mijn geboortedag; de 5e van de 5e maand. Voor mij sinds kindertijd symbool van het begin van de lente, de eerste aardbeien van het seizoen en 'in mei legt iedere vogel een ei'; een nieuw begin; de lente keert elk jaar terug; steeds een nieuwe kans om er iets van te maken.

Double 05 kan je ook 005 schrijven; het doet  je wellicht denken aan de 007 van James Bond ? Zullen de resultaten van de coaching zo straf zijn als de spectaculaire scenes van 007 ? Zou dat niet geweldig zijn ?

Double 05 is ook 2 x 5 en 10, het cijfer waarmee je het liefst en met de borst vooruit naar huis keerde op je toets of rapport. Hoe sterk voelde dat !

Deze 10 gebruiken we in coaching ook graag als schaal om te zien waar je energie of gevoel zit; ergens tussen 0 en 5 of tussen 5 en 10 ? Daar gaan we mee aan de slag.

OVER DE COACH


Relevante opleiding en ervaring


Professioneel ben ik de laatste 23 jaar als preventiedeskundige-verpleegkundige werkzaam bij één van de grootste externe diensten voor preventie en bescherming op het werk in ons land. Gezonde levensstijl komt daar de laatste jaren ook meer aan bod. Fijn, maar met de tijd die we per werknemer per jaar ter beschikking hebben, is het moeilijk om gedragsverandering te bekomen. Daarvoor is personal coaching en meer tijd nodig. Een uitdaging die ik wil aangaan en ééntje waarvoor ik met mijn ervaring en de opleiding 'life-coach' goed gewapend ben.


Sport


Ik ben altijd al een bezige bij geweest. Vanaf ik kon lopen, heeft mijn vader me geleerd om achter een bal te hollen; voetbal, voetbal en nog eens voetbal; eerst in eigen tuin, dan in de tuin van de buren, dan op school, dan in de 

voetbalclub van mijn 12e tot mijn 46e. Andere sporten deed ik er graag bij; tennis, tafeltennis, basketbal, volleybal, lopen, atletiek, zwemmen, fietsen, skiën … af en toe ook eens wat rustiger dingen als minigolf of petanque; vaak toch redelijk inspannende zaken. Op mijn 40e voor het eerst een koersfiets gekocht; hoe zou dat toch voelen zo’n col opfietsen ? Alpe d’Huez, Mont Ventoux, Tourmalet, col de la Croix de Fer, … de passie voor de Tour de France ging in stijgende lijn. Toen de knieën wat begonnen te protesteren bij het voetballen, een punt gezet achter dat hoofdstuk; 34 jaar voetbal; het was mooi geweest.Wat nu gedaan ? Ik had een ontzettende bewondering voor Luc Van Lierde die 2 keer de triatlon van Hawaï op zijn naam schreef; dat zou nog eens een uitdaging zijn … leren crawl zwemmen was niet evident; op 11/1/11 (ik heb iets met getallen) begon ik eraan; na toch wat afzien en vooral volhouden, lukte het. Ik ben verre van een super talent, maar ondertussen mag ik me toch al triatleet noemen, de Olympische afstand (kwart-triatlon) heb ik intussen gerealiseerd; fantastische sport door die afwisseling van 3 disciplines. En om het nog wat gekker te maken en mijn koudwatervrees bij triatlon te overwinnen, ben ik sinds eind 2014 actief lid van de wellicht tofste sportclub van West-Europa, de ijsberen van Boom.


Coaching


Ik vind het fijn om andere mensen te stimuleren om te sporten en te laten deelnemen aan sportieve evenementen. Zo heb ik dat op mijn werk al meermaals gedaan voor Antwerp Ten Miles, Antwerp short run en de bedrijventriatlon van Mechelen. In 2019 heb ik heel kleinschalig mijn eigen 1/8 triatlon for fun georganiseerd. 

Als we 2/1/21 schrijven, begin ik met heel veel goesting aan een coaching carrière, om mensen op weg te helpen naar een beter gevoel, om mensen ook dat positief effect van bewegen en sporten te laten ontdekken.