OVER DE COACH


Relevante opleiding en ervaring


Professioneel ben ik de laatste 24 jaar als preventiedeskundige-verpleegkundige werkzaam bij één van de grootste externe diensten voor preventie en bescherming op het werk in ons land. Gezonde levensstijl komt daar de laatste jaren ook meer aan bod. Fijn, maar met de tijd die we per werknemer per jaar ter beschikking hebben, is het moeilijk om gedragsverandering te bekomen. Daarvoor is personal coaching en meer tijd nodig. Een uitdaging die ik wil aangaan en ééntje waarvoor ik met mijn ervaring en de recent gevolgde opleiding 'life-coach' goed gewapend ben.


Sport


Ik ben altijd al een bezige bij geweest. Vanaf ik kon lopen, heeft mijn vader me geleerd om achter een bal te hollen; voetbal, voetbal en nog eens voetbal; eerst in eigen tuin, dan in de tuin van de buren, dan op school, dan in de 

voetbalclub van mijn 12e tot mijn 46e. Andere sporten deed ik er graag bij; tennis, tafeltennis, basketbal, volleybal, lopen, atletiek, zwemmen, fietsen, skiën … af en toe ook eens wat rustiger dingen als minigolf of petanque. Op mijn 40e voor het eerst een racefiets gekocht; Alpe d’Huez, Mont Ventoux, Tourmalet, col de la Croix de Fer, …  passie voor de Tour de France, gaan supporteren voor onze Belgische renners. Toen de knieën wat begonnen te protesteren, een punt gezet achter dat hoofdstuk van 34 jaar voetbal. Ik had een ontzettende bewondering voor Luc Van Lierde die 2 keer de triatlon van Hawaï op zijn naam schreef; dat zou nog eens een uitdaging zijn … leren crawl zwemmen was niet evident; op 11/1/11 (ik heb iets met getallen) begon ik eraan; na toch wat afzien en vooral volhouden, lukte het. Ik ben verre van een super talent, maar ondertussen mag ik me toch al triatleet noemen, de Olympische afstand (kwart-triatlon) heb ik intussen gerealiseerd; fantastische sport door die afwisseling van 3 disciplines. En om het nog wat gekker te maken en mijn koudwatervrees bij triatlon te overwinnen, ben ik sinds eind 2014 actief lid van de wellicht tofste sportclub van West-Europa, de ijsberen van Boom.


Coaching


Omdat ik dagelijks ervaar dat er veel mensen gezondheidsklachten hebben of krijgen door een ongezonde levensstijl, en omdat ik ervan overtuigd ben dat preventie daar een heel grote rol in kan spelen, ben ik op 2/1/21 gestart met m'n coachingpraktijk. Een uitdaging om vanuit mijn ervaring nog veel plezier te beleven en op een positieve manier energie door te geven als gezondheidscoach, beweegcoach, lifecoach. Praktisch betekent het gesprekken om te motiveren, levensstijl te objectiveren en te optimaliseren en samen bewegen omdat samen veel leuker en langer vol te houden is dan alleen.

DOUBLE 05

VANWAAR DEZE NAAMKEUZE ?

Mertens en Marc zijn namen die zo courant zijn dat ik, alleen al in een werknemersbestand dat ik kan raadplegen 83 hits krijg. Ik onderscheid me dus graag van die anderen met 'double 05'.

Double 05 is in de eerste plaats een verwijzing naar mijn geboortedag; de 5e van de 5e maand. Voor mij sinds kindertijd symbool van het begin van de lente, de eerste aardbeien van het seizoen en 'in mei legt iedere vogel een ei'; een nieuw begin; de lente keert elk jaar terug; steeds een nieuwe kans om er iets van te maken.

Double 05 kan je ook 005 schrijven; het doet  je wellicht denken aan de 007 van James Bond ? Zullen de resultaten van de coaching zo straf zijn als de spectaculaire scenes van 007 ? Dat zou echt wel geweldig zijn.

Double 05 is ook 2 x 5 en 10, het cijfer waarmee je het liefst  naar huis keerde als resultaat op je toets of rapport. Hoe sterk voelde dat !

Deze 10 gebruiken we in coaching ook graag als schaal om te zien waar je energie of gevoel zit; ergens tussen 0 en 5 of tussen 5 en 10 ? Daar gaan we mee aan de slag.